En resa med Viking Glory och Viking Cinderella 19 januari 2023. © foto Micke Asklander.

Under onsdagen så monterades det en trapphiss i huset och vid förfrågan om det skulle borras, så var svaret, japp under torsdagen. sökte ledigt från jobbet under torsdagen och det gick bra.

Nere i Hammarby, min arbetsledare Tony med sina bullterriers.

Torsdag morgon och klivit av 409 som hade (kändes det som) en liten fight mot 405:an som körs av Hornsberg om hur man ska få plats vid hållplats.

Blev till åka med Viking Glory på morgontur till Mariehamn. Efter incheckning upp för att käka frukost.

Då denna del av matsalen på dagtid är Mimmis, så undrar man, vad händer om man inte lägger pucken där? Själva frukosten smakade bra, dock svagt kaffe.

Vid Torsbyfjärden möter vi Silja Symphony.

Straxt därefter Baltic Queen på Solöfjärden.

Rindö.

Vägfärjan Fragancia.

En Birath på Mjölkö.

Därefter gick jag upp på Spa:t på Viking Glory. Fräsch och fint, men denna del förstod jag inte riktigt, då när man ligger på dessa "sängar" så ser man inte ut föröver. Däremot bastun i bakgrunden är kanon när man sitter där och svettas. (bild lånad från Viking Line).

Efter bastat, slappat i bubbelpool och varit inne i ångbastun så mådde man fint. Ner i Taxfree och spana lite och undrar, vattentät Whiskey, går det alltså inte då och spä ut med vatten om man vill? ;-).

Denna kunde jag inte låta bli och köpa, hjortron vodka.

Stillsamt Ålands hav i dag.

Var lugnt i baren (vet inte hur många som var ombord) men man kunde sitta vid dessa fönster, men då skulle dom hålla på med bingo där och det första dom säger är Olav 63, då gick jag därifrån.

Så börjar vi närma oss Mariehamn och Viking Cinderella ligger före oss.

Där ligger hon då, M/S Anemos ex Rosella.

Här eldar man.

M/S Birka Stockholm som legat upplagd snart i tre år och man undrar när hon ska få röra på sina propellrar igen med glada resenärer.

M/S Ådan som är före detta Norska Fedjefjord och Finska Turva.

Så vänder Viking Cinderella runt.

Så lägger hon till straxt.

M/S Anemos.

M/S Anemos och före detta rederisyrran Viking Cinderella.

Nästa.