Göteborg tur & retur. 18-21 maj 2023. © Foto Micke Asklander.

21 maj 2023.

Ner och hämta bilen i det trånga garaget för färd mot Stockholm.

Spar Hotell är ett bra hotell med bra läge på Karl Johansgatan.

Upp till Jönköping och spana in den sorglia synen av Saltkråkan. Vid leverans hette fartyget Gasaccumulator III, men var även känd som Sagan och var en bra vinterbåt.

Så backar vi så där lagom med ledvagn.

En gammal före detta Tysk ambulans.

Ett Krösatåg mot Nässjö.

Så ska bussar ut i tjänst.

Vi åkte till Gränna för att ta en tur över till Visingsö, först då med Braheborg.

Fast jag behövde uppsöka muggen innan vi fick komma ombord och tja, den muggen tillhörde en av dom värsta på länge och man han inte med och göra en anmälan.

Så lämnar vi Gränna.

Möter rederisyrran Ebba Brahe.

Närmar oss Visingsö.

Och bogporten går högt så skepparn har bra sikt vid tillägg.

Där ligger också reservfärjan Christina Brahe som vart ommålad för några år sedan.

En till bild på Christina Brahe.

Så avgår Braheborg. Det kostar och åka över med denna färjeled. Bort då och köpa en glass, ja då lägger min "blipp" funktion av på kortet.

Så kommer Ebba Brahe in.

Vart fullastad med husbilar och bilar.

Visingsborg.

Sidovy på Braheborg.

Skrattmåsen flög iväg när färjan kom.

Här var det diskusion minsann.

En som låg och värpte.

Så skulle vi käka på Hannas krog i Gränna, menkunde inte finna någon p-plats så vi åkte upp till Ödeshög och gick på 56:ans som vi trodde var ett bra schapp, njae, maten dög men var inget extra. Så fortsatte vi vidare mot Väderstad där vi svängde in på Folkungavägen och där var det något slags möte med massa "jänkare".

Många snygga bilar.

Stod här. Efter väderstad åkte vi upp på E4 för att komma lite snabbare hemåt men jag har inte varit med om så konstigt trafik som det var på E4:an, jo att många skulle hem, men helt plötsligt stanna trafiken upp och man kröp fram i ca 15 km och några sekunder senare släppte det hela och man var uppe i 120. Många bilister ligger ju nämligen kvar i vänsterfil då man tycks skådat en långtradare ca 500-600 meter längre fram ocm man ligger kvar i vänster, men för fan, över till högerfilen.

Tog en fikapaus här i Norsholm

Dom hade en minigolf bana med lite roliga hinder.

En kåk man ska igenom.

Vi åkte sista sträckan genom att ta gamla vägen från Åby via Stavsjö - Kalle i backen i Jönåker - Nyköping - Studsvik - Vagnhärad - Södertälje - passera Hall - Tumba - Huddinge bort till Liljeholmen där vi tackade för denna resa och jag åkte hemåt. Det är ett vägarbete vid Lästringe som ger tokköer och man vet mellan trafikplats moraberg till Hallunda är det kö.

Åter på parkeringen i Högdalen.

Tillbaka.