Vad ska man välja, Expressen eller Aftonbladet?  Till Gotland och tillbaka 5/5-2016. © Foto Micke Asklander.

Att åka till Nynäshamn från Högdalen tar sin lilla tid. Hade man åkt bil hade det gått nästan dubbelt så snabbt. Men här kommer det fulla pendeltåget som ska ta en ner till Nynäshamn. 

Massor med cyklar, barnvagnar med mera ombord detta enkel set.

I Nynäshamn så kliver det av en massa. Man kan inte nästa tåg för då bommar man färjorna mot Gotland tex,, (bra planerat).

M/S Gotska Sandön går ju till.

M/S Utö Express går mot Nåttarö - Rånö - Ålö.

HSC Express och M/S Stena Flavia.

Bogseraren Freja ska iväg för att assistera en tanker.

En av dom nya bojarna i Nynäshamn för större kryssningsfartyg som lägger till här.

Så tittar M/S Visby fram.

Ute och kör en mindre båt runt Stena Flavia.

Gått i trafik sedan april 2003 M/S Visby.

Svänger runt.

Tre färjor i Nynäshamn. HSC Express, M/S Stena Flavia och M/S Visby.

Nos mot nos.

Ejdrar.

Denna brygga är kanon och ta bilder ifrån.

Så knatade man bort till terminalen och ser att Gotlandsbåten huserar hos Polferries, fast det vore lite bättre om personalen stod vid dörren och pratade så man inte blev "jagad" av en när man skulle visa upp biljetten.

Dags att testa Expressen då.

Samma som hos konkurrenten, man lämnar sin stora packning i vagn som körs ombord färjan. Landgång då via aktern. Nu såg jag inte om den fanns ledsagare om man hade något typ av handikapp, men jag hoppas det.

Kul fotovinkel, men då kom en besättningsman och något på ett främmande språk, jag misstänker, du får inte vara där (ingen skylt).

Så har man kommit fram till det lilla utedäcket på Express där man får i sig en massa rök från rökare. Trevligt att hon är Svensk Express.

M/S Voe Earl på väg ut i hamnen för jobb.

Så testar man den nya landgången i Nynäshamn.

Lattjo tre armsmackapär.

Här kommer det lägga till kryssningsfartyg under sommaren, man har en rörlig landgång som går ut mot fartyget, så man slipper dessa barkasser.

M/S Stena Flavia går till Lettland.

M/S Visby avgår straxt, men Stena Flavia ligger kvar till kvällen.

Här jobbar Voe Earl med lyft.

För dom som åkt Express mellan Skottland - Nordirland hade en spelhall där besättningsmannen är. Man ser även en av "Sverker" tunnorna som man fick ta fram, då folk undrade vad man skulle slänga sopor.

Och på typiskt maner, så hade folk ockuperat sittplatser med sina väskor, jackor etc,, och gärna gått därifrån, så det var lite svårt att hitta sittplatser för mig och Nils.

Nästa.